Eşti aici

O fostă jurnalistă la BBC ar putea fi purtătoarea de cuvânt al lui Klaus Iohannis

08 Decembrie 2014
1292 de afişări
Tatiana Niculescu Bran, fostă jurnalistă la BBC și autoare a mai multor volume de proză, ar putea să fie numită purtătoare de cuvânt al Administrației Prezidențiale Klaus Iohannis, informează portalul jurnalistan.ro cu referință la unele postări pe Internet ale Tatianei Niculescu Bran, dar și la surse din apropierea președintelui României, care au confirmat informația.

Solicitată să se expună cu privire la pasul pe care îl va face, Tatiana Niculescu Bran a menționat că pentru ea instituția purtătorului de cuvânt “este mai puțin o funcție”, ci mai curând “o meserie” şi că îşi doreşte să-i ajute pe ziariști. “Pe ei, a căror viață o cunosc foarte bine, aș vrea să-i ajut să aibă știri la timp, adevărate,  să se simtă respectați și prețuiți. Mi-ar plăcea să contribui cumva la restaurarea demnității presei și a jurnaliștilor”, a declarat Tatiana Niculescu Bran pentru evz.ro.

Jurnalista a mai informat că președintele Klaus Iohannis “are de gând să schimbe mult comunicarea cu presa, creând un fel de centru de presă la Cotroceni, unde jurnaliștii să poată să se informeze și chiar să-și redacteze știrile pe loc”.

În ceea ce privește propriile așteptări, jurnalista mărturisește că nu așteaptă de la președinte “decât să fie așa cum este. (…) L-am votat în ambele tururi ca pe o șansă istorică a României și cred că va face istorie în multe feluri”, a spus ea.

Tatiana Niculescu Bran a activat în calitate de redactor la Radio BBC World Service, secția română de la Londra în perioada 1995 și 2004, iar ulterior (în 2004 și 2008) a condus biroul BBC World Service de la București.În 2006 își face debutul în literatură, cu primul roman non-ficțional Spovedanie la Tanacu, urmat, în 2007, de Cartea Judecatorilor.

Sursa foto: http://www.agentiadecarte.ro