Eşti aici

O instanță britanică a decis că Julian Assange poate fi extrădat în SUA

10 Decembrie 2021
1139 de afişări
Julian Assange se apropie de momentul extrădării din Marea Britanie după ce guvernul SUA a câștigat în instanță ultima etapă din această speță, scrie g4media.ro.
 
SUA au făcut apel împotriva unei hotărâri judecătorești din Marea Britanie din ianuarie conform căreia fondatorul Wikileaks nu putea fi extrădat din cauza îngrijorărilor legate de sănătatea sa mintală.

Judecătorii au fost convinși de promisiunile guvernului SUA care și-a asumat că va lua măsurile necesare pentru a reduce riscul de sinucidere în cazul lui Assange.

Assange este acuzat în SUA pentru publicarea a mii de documente clasificate în anii 2010 și 2011, scurgere de informații cunoscută drept „Wikileaks”.

Autoritățile americane au garantat că Julian Assange nu va avea parte de cele mai stricte măsuri decât dacă va săvârși în viitor alte infracțiuni.

În prezent, nu este clar dacă Julian Assange poate contesta în continuare extrădarea sa, deși Lord Justice Holroyde a susținut în instanță că fondatorul Wikileaks vrea să depună un alt recurs. 

sursa: BBC, Sursa: Captura TV