Eşti aici

O jurnalistă de origine turcă, suspectată de terorism, a fost arestată la București

25 Septembrie 2015
1694 de afişări
Bilgin Zulfyie, alias Denise, o jurnalistă de origine turcă, de la un post de televiziune belgian, suspectată de terorism, a fost arestată, miercuri, 23 septembrie, la București, transmite http://stirileprotv.ro/.
Autoritățile de la Ankara au cerut ajutorul poliției din întreaga Europa pentru ca atunci când va fi prinsă să fie extrădată în Turcia, deoarece este bănuită că ar avea legături cu grupări teroriste kurde. În replică, tânăra susține că e vorba despre o confuzie și cere să fie eliberată, ca să poată merge acasă.
Bilgin Zulfyie, alias Denise, are 37 de ani și este pe lista posibililor teroriști vânați de autoritațile din Turcia. Reporter în Belgia pentru postul Sterk TV, un canal de limbă kurdă, femeia a fost încătușată de polițiștii români în urmă cu aproape două săptămâni. În sistemul de alertă de Interpol numele ei apărea pe lista roșie și ar trebui extrădată la Ankara urgent.

Abia intrase în Romania împreună cu doi prieteni și ar fi intenționat să meargă în vacanță în Grecia. Doar că polițiștii bulgari din Vidin i-ar fi obligat să se întoarcă în România, pentru că unul dintre tovarășii ei de drum ar fi avut interdicția de a intra în Bulgaria.
În fața judecătorilor instanței supreme, jurnalista a declarat că este victima unei confuzii. Că autoritățile turce care i-au publicat datele au furnizat fotografia unei alte jurnaliste care lucrează în Turcia și care, ar avea același nume de familie și ar fi născută în același oraș. Singura diferență dintre ele ar fi vârsta, suspecta din fotografii fiind mult mai tânără. O versiune respinsă categoric de poliția română care afirmă ca tinerei i-au fost verificate amprentele.
Curtea de apel Craiova va decide peste o lună dacă jurnalista va fi extradată în Turcia.

 Sursă foto: captură video http://stirileprotv.ro/