Eşti aici

O jurnalistă din Rusia editează o publicație electronică în exil

03 Aprilie 2015
1844 de afişări
La un an după ce a fost concediată din funcția de redactor-șef al uneia dintre cele mai populare pagini de știri electronice din Rusia, ca urmare a presiunilor din partea autorităților, jurnalista Galina Timcenco s-a stabilit cu traiul în Letonia, unde a lansat o nouă publicație electronică pentru a menține suflul presei independente din Rusia, informează voanews.com cu referință la Agenția "Reuters".

"Meduza" este o publicație online, lansată în octombrie anul trecut la Riga, ca alternativă a presei controlate de stat din Rusia, unde există o propagandă intensă împotriva instituțiilor media independente ce au mai rămas și care, în opinia Galinei Timcenco, din frică, demonstrează loialitate față de autorități.

Presa rusă a "uitat cu desăvârșire despre principiile ce stau la baza profesiei  de jurnalist, și anume, că un reporter trebuie să fie incomod pentru toată lumea", a declarat Galina Timcenco într-un interviu pentru "Reuters". "Autoritățile vor încerca mereu să ocupe cât mai mult spațiu posibil. Dar presa trebuie să se afle pe linia întâi și să zică: "Noi apărăm interesele publicului și nu vă vom permite să continuați", a mai afirmat ea.

Stafful "Meduza" întrunește 23 de persoane, care muncesc în Riga și în Rusia. Materialele de pe pagina web a publicației pot fi accesate, de asemenea, printr-o aplicație pentru telefonul mobil. Lunar, publicația electronică înregistrează circa 2,5 milioane vizitatori unici. Anul curent, jurnalista își propune să dubleze acest număr.

Galina Timcenco a activat mai bine de un deceniu în funcția de redactor-șef al agenției de știri electronice "Lenta.ru". Anterior, a fost redactor al ziarului economic "Kommersant". Îmbinarea știrilor cu caracter politic și social au transformat "Lenta.ru" în una dintre cele mai accesate publicații electronice din Europa.

 

 

 

Sursa foto: Reuters

Sursa: http://www.voanews.com