Eşti aici

O lege nouă în Ucraina va obliga structurile de presă să-și dezvăluie proprietarii

04 Septembrie 2015
2557 de afişări
Rada Supremă de la Kiev a adoptat o lege prin care a obligat structurile de presă să dezvăluie informaţia privind proprietarii, iar posturile TV să publice pe site-urile lor structura proprietarilor şi beneficiarilor finali, notează site-ul segodnya.ua.

Legea cu privire la modificările în unele acte legislative privind transparenţa proprietarilor mijloacelor de informare în masă, precum şi realizarea politicii de stat în domeniul televiziunii şi radiodifuziunii a fost susţinută de 237 de deputaţi.

Conform noilor prevederi, radiodifuzorii vor fi obligați să facă publice lista proprietarilor, dar și a beneficiarilor finali pe site-urile lor, precum și să prezinte Consiliului Național pentru Radiodifuziune și Televiziune  aceste informații la obținerea licențelor.

Legea adoptată a ținut cont de amendamentul deputatului Nicolai Kneajițkii din fracțiunea "Frontului Popular", potrivit căruia, "în Ucraina, este interzisă fondarea, participarea în organizațiile de radiodifuziune și furnizarea de servicii de programe, de către persoane juridice și fizice rezidente ale unor țări recunoscute de Rada Supremă drept state agresoare sau ocupante".
 

Sursă foto: pl.ua