Eşti aici

O prezentatoare a postului Russia Today a criticat politica lui Putin referitoare la Ucraina

05 Martie 2014
1921 de afişări

Prezentatoarea unei emisiuni de la postul rusesc de limbă engleză Russia Today (RT) a criticat în direct, luni seară, campania militară a președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina și excesul de manipulare care există în mass-media națională, transmite news.liga.net.

”Înainte de a încheia emisiunea vreau să vă spun ceva din toată inima referitor la criza politica din Ucraina și ocupația rusească. Faptul că eu lucrez aici, la Russia Today, nu înseamnă că sunt lipsită de independență redacțională. Nu pot să nu subliniez faptul că sunt într-o foarte mare măsură împotriva ingerinței unui stat în treburile interne ale altui stat. Din păcate, eu nu cunosc bine istoria Ucrainei sau dinamica culturală a regiunii, dar știu că invazia militară niciodată nu poate fi un răspuns și nu voi sta aici și apăra agresiunea militară”, a declarat prezentatoarea Abby Martin, în direct, la finalul emisiunii.

La rândul său, redactorul-șef al Russia Today, Margarita Simonyan, a declarat că prezentatoarea postului a devenit probabil ”victima propagandei americane‘‘.  Simonyan este de părere că prezentatoarea nu știe cum stau lucrurile de fapt în Crimea și, în general, în Ucraina, notează Lenta.ru. ”Mașina propagandistică americană (…) fucționează atât de abil încât reușește să spele creierii chiar și celor mai deștepți și înflăcărați”, a mai spus Simonyan.

Managementul televiziunii a mai subliniat, într-o declarație pentru presă, că, ”în ciuda opiniei publice, RT nu-și bate jurnaliștii până aceștia se supun, ei fiind liberi să-și exprime propriile opinii, nu doar în privat, ci și live pe post”, informează The Telegraph. Conducerea postului TV a mai asigurat că nu vor exista repercursiuni față de Abby Martin. Mai mult decât atât, ei s-au oferit să o trimită pe jurnalistă în Crimeea, ”pentru a-i da ocazia să-și formeze propria părere la epicentrul poveștii”.

Abby Martin a declarat, pentru The Telegraph, că nu se va duce în Crimeea, în ciuda invitației managementului.

sursa foto: Wikimedia Commons