Eşti aici

ONG-urile de media solicită MAI claritate în cazul reținerii reporterului Vadim Ungureanu

20 Iunie 2014
3051 de afişări
Organizaţiile neguvernamentale de media îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu reținerea reporterului Vadim Ungureanu și cu perchezițiile efectuate la sediul redacției portalului de știri deschide.md.
 
Menționăm, că astăzi, 20 iunie 2014, sediul redacției deschide.md a fost percheziționat de către angajați ai MAI, iar reporterul Vadim Ungureanu a fost reținut pentru 72 de ore. Motivul reținerii, conform datelor prezentate de Inspectoratul General de Poliție, ar fi șantajarea de către reporter a unei persoane cu funcție de răspundere pentru a obține informații cu caracter personal despre mai multe persoane din domeniul culturii și artei.
 
În opinia redacției, acțiunile de astăzi ale Ministerului Afacerilor Interne constituie o răzbunare, ca urmare a publicării unor articole de investigație în care sunt relatate presupuse abateri comise de către conducerea și colaboratori ai MAI.
 
Solicităm Ministerului Afacerilor Interne claritate, obiectivitate, corectitudine și transparență maximă în dosarul în care este vizat reporterul Vadim Ungureanu. Totodată, cerem respectarea principiilor statului de drept și a legislației în vigoare și neadmiterea oricăror acțiuni de intimidare a instituțiilor media și a jurnaliștilor în legătură cu activitatea lor profesională.
 
Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociaţia Presei Independente
Centrul „Acces-Info”
Asociația Telejurnaliștilor Independenți
Centrul de Investigații Jurnalistice