Eşti aici

OSCE are un nou Reprezentant pentru Libertatea Presei

20 Iulie 2017
1950 de afişări
Harlem Désir a fost numit în calitate de Reprezentant pentru Libertatea Presei (RFoM), al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). Recent, statele participante la OSCE au ales prin consens secretarul general al organizației, în persoana lui Thomas Greminger, precum și șefii altor două instituții autonome ale OSCE - Lamberto Zannier — în poziția de Înalt Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale (ÎCMN), Ingbjorg Solrun Gisladottir — director al Oficiului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR).

Mandatul politic pe care i l-a oferit Consiliul  ministerial al OSCE lui Harlem Désir are misiunea de a proteja și promova libertatea de exprimare și valorile presei libere în cele 57 de state membre ale acestei organizații, între care și R. Moldova. OSCE  promovează principiile, valorile și angajamentele comune ale statelor-membre în scopul asigurării climatului de securitate pe continentul european și  respectării drepturilor fundamentale ale omului și libertăților individuale.

Harlem Désir este un om politic francez, fost membru al Parlamentului European în perioada 1999-2004 din partea Franței. Din anul 2012, este prim-secretar al Partidului Socialist din Franța. În perioada 2014 -- 2017 a deținut funcția de Secretar de Stat pentru Afaceri Europene în Guvernul Franței.