Eşti aici

Parlamentul britanic a amenințat cu sancțiuni companiile Facebook și Twitter

29 Decembrie 2017
1761 de afişări
Parlamentul britanic a stabilit un termen de trei săptămâni pentru ca Facebook și Twitter să prezinte informații detaliate cu privire la modul în care Rusia, folosind aceste rețele de socializare, a intervenit în  referendumul privind ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (așa-numitul Brexit), scrie Interfax cu referire la publicația engleză The Guardian.

Președintele Comisiei parlamentare pentru cultură, media și sport din Marea Britanie, Damien Collins, a declarat că cele două companii vor fi sancționate în cazul în care nu vor prezenta informațiile solicitate până la data de 18 ianuarie 2018.

Collins a numit drept inadecvată  reacția companiilor menționate la o cerere de informație, solicitată anterior pe acest subiect, și s-a arătat nemulțumit de raportul prezentat de către Facebook și Twitter.

Parlamentul britanic investighează presupusa implicare a Rusiei în Brexit. Deputații vor să obțină posibilitatea de a examina detaliat procedurile utilizate de companii precum Facebook pentru identificarea surselor de dezinformare, în mod special, atunci când aceasta are caracter politic și provine dintr-o altă țară.