Eşti aici

Persoana care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan este chiar un ofițer de poliție

24 Aprilie 2019
791 de afişări

Persoana care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru anchetele privind plagiatele în rândul înalților demnitari și al conducerilor unor instituții de învățământ, cel mai recent fiind cazul Academiei de Poliție, a fost identificată.

Persoana care a amenințat-o pe Șercan este chiar un ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție, anunță Digi 24.

Acesta a fost depistat în Slatina și urmează să fie adus la București pentru audieri.

În aceste condiții, miercuri dimineață au loc percheziții la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza și acasă la un ofițer al instituției.

"Faptul că s-a ajuns ca eu să fiu amenințată de cineva care era angajat al Academiei de Poliție înseamnă că anchetele mele au fost cât se poate de corecte, că au lovit acolo un grup de interese foarte puternic consolidat, care era legat de acele plagiate și despre acele ilegalități despre care am scris în ultimele săptămâni", a declarat Șercan la postul citat.

Amintim că jurnalista Emilia Șercan a anunțat, săptămâna trecută, pe pagina sa de Facebook, că a primit amenințări cu moartea, motiv pentru care a depus plângere la poliție.

"Luni seara, la ora 21:05, am primit un mesaj de amenințare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire. De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvaluirilor mele.

Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare rețea de complicități, putere, influență și bani construită pe impostură la cel mai inalt nivel al instituțiilor statului. Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însăa de data asta s-a trecut la un alt nivel", a scris ea.

Dupa anunțl jurnalistei, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis ca a "luat act de ingrijorarea exprimată în spațiul public" referitoare la amenințarea primită de jurnalistă și a adăugat că polițiștii efectuează o anchetă în acest caz.
Ziare.com