Eşti aici

Preşedintele TVR susţine că TVR Moldova este în afara legii

17 Iunie 2014
4272 de afişări
TVR News, TVR 3, TVR HD şi TVR Moldova sunt în afara Legii 41 de funcţionare şi organizare a SRTv, a declarat pentru Mediafax noul preşedinte-director general al Televiziunii Române, Stelian Tănase, sugerând că e posibilă închiderea acestora, dar că încă nu a fost luată o decizie în acest sens.

„Legea 41 prevede doar patru canale - 1, 2, TVR Internaţional şi staţiile locale. Restul sunt în afara legii. Luăm în calcul să revenim la cadrul legal, aşa cum a fost el desenat de Parlament, în 1994. Despre TVR News nu se spune nimic, despre TVR 3 nu se spune nimic, despre TVR HD şi TVR Moldova nu se spune nimic şi legea-i lege. Dar sunt discuţii între noi, nu s-a luat nicio decizie”, a menţionat Stelian Tănase.

Întrebat dacă ia în calcul închiderea acestor televiziuni, care nu apar în Legea 41, Stelian Tănase a răspuns: „Luăm în calcul respectarea legii, atât. O să vedem, discuţiile sunt abia la început, între noi. Sunt propuneri. Cineva a propus, noi ne gândim. Încă nu s-a pus nici la vot în Comitetul Director sau în Consiliul de Administraţie. Doar sunt discuţii pe coridor între noi”.

Stelian Tănase a fost votat luni seara în funcţia de preşedinte-director general al Televiziunii Române. TVR Moldova a început să emită de la 1 decembrie 2013, după ce, în 2007, componenţa de atunci a Consiliului Coordonator al Audiovizualului a sistat retransmiterea TVR în Republica Moldova.

România a atacat atunci Republica Moldova la CEDO, iar drept soluţie de împăcare amiabilă a fost anume decizia de reluare a transmisiei TVR şi asigurarea difuzării acestui post prin reţelele de cablu. În schimb, în România este retransmis postul public de televiziune Moldova 1.
 
Sursa foto: http://www.frocus.net/