Eşti aici

Rada Supremă a Ucrainei vrea să suspende temporar transmiterea și retransmiterea programelor TV rusești

24 Februarie 2014
2075 de afişări

Un grup de deputați aparținând grupării politice naționaliste Svoboda din Ucraina au înaintat în Parlament (Rada Supremă) un proiect de rezoluție care poate limita difuzarea mass-mediei ruse pe teritoriul țării. Proiectul ce prevede suspendarea temporară a transmiterii și retransmiterii unor programe TV a fost depus în 22 februarie 2013, transmite news.liga.net.
 
”Pentru a asigura securitatea informațională a Ucrainei, Rada Supremă a decis: Temporar, până la adoptarea unei hotărâri în acest sens de către Rada Supremă, se va suspenda transmiterea și retransmiterea serviciilor de programe TV de tip analog și digital prin rețelele de cablu, produse în țările care nu au semnat Convenția europeană privind televiziunea transfrontieră”, se spune în textul deciziei.
 
În nota informativă a proiectului se spune că, luând în calcul situația politică în țară, unele instituții media care transmit din țările care nu au semnat Convenția europeană (cea mai importantă fiind Rusia) prezintă subiectiv faptele și evenimentele și instigă deschis la separatism.
 
”Reprezentanții mass-media și cetățenii Ucrainei, care protestează pașnic, sunt numiți teroriști și extremiști, ceea ce este absurd și nu corespunde realității. Conținutul acestor programe instigă la ură inter-etnică și are indici de discriminare pe bază de naționalitate, limbă, etnie și categorie socială”, se explică în nota informativă a proiectului.