Eşti aici

Rada Supremă vrea să limiteze numărul acreditărilor pentru jurnaliștii din Rusia

19 Iunie 2014
1828 de afişări
În Rada Supremă de la Kiev a fost înregistrat un proiect de hotărâre potrivit căruia autoritățile vor suspenda temporar eliberarea acreditărilor pentru jurnaliștii de la unele instituții media rusești, scrie Ekho Moskvy în ediţia sa online.

Inițiativa vine după ce doi jurnaliști de la Compania de Stat de Televiziune și Radiodifuziune din Rusia (CSTRR) au murit, marți, 17 iunie, în urma unui atac cu mortiere, în apropierea orașului ucrainean Lugansk. Doar cameramanul echipei a rămas în viață, informează agenţia ITAR-TASS.

Corespondentul special Igor Korneliuk a fost transportat de urgență la spital, dar a murit în sala de operații. În aceeași seară, reprezentanții CSTRT au confirmat că a decedat și cel de-al doilea membru al echipei, tehnicianul Anton Voloșin, care inițial fusese dat dispărut. Cameramanul Victor Denisov nu a avut de suferit.

În discuția telefonică cu preşedintele rus Vladimir Putin, şeful statului ucrainean, Petro Poroșenco, i-a transmis omologului său condoleanțe în legătură cu moartea jurnaliștilor din Rusia, asigurându-l că vor fi investigate circumstanțele incidentului şi vor fi întreprinse măsuri pentru a proteja reprezentanții presei care activează în zonele de conflict. Totodată, Moscova a anunțat că dorește să inițieze o investigație internațională în acest caz.

La rândul său, șeful Centrului de cercetări politico-militare, Dmitri Timciuk, susține că jurnaliștii de la postul rusesc de televiziune s-au aflat pe teritoriul ucrainean ilegal și nu au avut acreditarea necesară de la Centrul Antitero din Ucraina, informează Novyi Region.  

Reprezentanții Companiei de Stat de Televiziune și Radiodifuziune din Rusia au comunicat pentru Ekho Moskvy că toate echipele de filmare aflate pe teritoriul Ucrainei își vor continua activitatea.

Sursa foto: http://nr2.com.ua