Eşti aici

Radiodifuzorul public din Ucraina va rămâne în proprietatea statului

11 Noiembrie 2014
1585 de afişări
Cabinetul de Miniștri din Ucraina a decis instituirea companiei publice pe acțiuni “Compania publică națională de Radio și TV din Ucraina”. Potrivit hotărârii aprobate pe data de 7 noiembrie, 100 procente din acțiuni vor aparține statului, informează portalul Mediafreedomwatch.org cu referire la Telekritika.

Capitalul viitorului radiodifuzor public va fi format din activele Televiziunii Naționale, Radiodifuziunii Naționale, Companiei de stat Teleradio Servicii internaționale “Televiziunea și Radiodifuziunea din Ucraina", Companiei de stat Teleradio “Cultura”,  posturilor regionale de radio și televiziune de stat și a altor radiodifuzori publici.

Legea cu privire la Televiziunea și Radiodifuziunea publică a Ucrainei a fost adoptată la 17 aprilie 2014. În conformitate cu această lege, radiodifuzorul public trebuie să rămână în proprietatea statului. Recent, Prim-ministrul Arseni Iațeniuk a solicitat juriștilor din cadrul Executivului să examineze posibilitatea de a utiliza această formă de proprietate în cadrul căreia radiodifuzorul ar fi maximal independent.