Eşti aici

Reporteri fără Frontiere a lansat un apel la solidaritate cu jurnaliștii persecutați în Belarus

02 Septembrie 2021
1085 de afişări
Organizația Reporteri fără Frontiere a făcut un apel la solidaritate internațională cu jurnaliștii independenți persecutați în Belarus, în campania de represalii care continuă împotriva presei libere și a societății civile, scrie Radio Europa Liberă

În apelul lansat în 1 septembrie, organizația de la Paris a cerut comunității internaționale să-i sprijine pe jurnaliștii belaruși care-și continuă rezistența și să le ofere adăpost celor care sunt nevoiți să fugă de persecuții.

La sfârșitul lunii trecute, Curtea Supremă de la Minsk a dispus închiderea singurei asociații de jurnaliști independenți din Belarus. Organizația care apără drepturile jurnaliștilor spune că Asociația jurnaliștilor din Belarus a fost închisă printr-o „decizie politică” și din „motive false”.

Sursa notează că regimul lui Aleksandr Lukașenko a început o campanie dură de represalii după amplele proteste împotriva realegerii acestuia pentru al șaselea mandat la alegerile prezidențiale din august 2020, scrutin despre care opoziția din Belarus și țările occidentale spun că a fost fraudat. Cea mai mare parte a liderilor opoziției și mulți jurnaliști independenți au fost întemnițați sau forțați să plece în exil.