Eşti aici

Site-ul BBC în limba rusă ar putea fi blocat din cauza unui material despre „Marșul pentru federalizarea Siberiei“

06 August 2014
1839 de afişări
Autoritatea pentru reglementarea instituţiilor mass-media din Rusia (Roskomnadzor) cere ca postul BBC să scoată de pe site interviul cu pictorul Artyom Loskutov, din Novosibirsk, despre statutul regiunii Siberia în cadrul Federaţiei Ruse, informează echomsk.ru.
 
Roskomnadzor este obligat ori să obțină eliminarea materialului controversat de pe site-ul BBC în limba rusă, ori să blocheze accesul utilizatorilor către acest interviu.
 
Potrivit pulicației „Izvestia“, autoritățile de reglementare încearcă să obțină acordul BBC de a şterge interviul, însă fără success.
 
Anterior, fucționarii de la Roskomnadzor au trimis în adresa redacţiei în limba rusă a postului BBC o înștiințare despre necesitatea de a bloca interviul cu Artyom Loskutov, în care pictorul explică de ce el crede că regiunea Siberia ar trebui să obțină mai multe drepturi în componența Federației Ruse.
 
Potrivit funcționarilor de la autoritatea de supraveghere a mass-media, interviul ar conține apeluri la revoltă, activități extremiste, participarea la evenimente publice nepermise de către autorități.
 
Alte 14 instituții mass-media din Rusia au fost avertizate de către Roskomnadzor în legătură cu materialele despre acest marș.
 
În același timp, au fost blocate paginile organizatorilor din rețelele de socializare. Totodată, Primăria orașului Novosibirsk nu a permis desfășurarea marșului, pe motiv că ar atenta la suveranitatea țării.

Sursa foto: Reuters