Eşti aici

Studiu: Google a depășit Facebook după volumul de trafic pentru media

13 Decembrie 2017
2363 de afişări
Compania Google a redevenit, în luna noiembrie 2017, lider în privința volumului traficului de internet oferit publicațiilor online, scrie vc.ru cu referire la Recode și la o cercetare elaborată de compania Parse.ly, care analizează site-urile web ale instituțiilor media.

În studiu, compania Parse.ly  a prelucrat datele a circa 2.500 de publicații, printre care Wall Street Journal, Time, Mashable și Huffington Post.

Facebook asigura, în luna ianuarie curent, circa 40% din traficul extern pentru publicații, iar compania Google oferea în acea perioadă aproximativ 34%. Spre sfârșitul anului, Google a devenit o sursă care asigură aproape 44% din trafic, iar indicele Facebook a scăzut până la 26%.

Potrivit Recode, Facebook ar fi putut pierde o parte din trafic din cauza actualizărilor permanente ale algoritmilor de funcționare a rețelei sociale. Mai mult, analiștii de la Parse.ly au constatat scăderea numărului de vizualizări a articolelor media în formatul Facebook Instant Articles (concept ce permite citirea articolelor direct în aplicația de mobil a rețelei sociale) în comparație cu Google AMP (un proiect open source care are drept scop redarea conținutul paginilor web mult mai rapid pe device-urile mobile).