Eşti aici

Surse informaționale de încredere despre evenimentele din Belarus

14 August 2020
741 de afişări
Organizațiile de media din cadrul Programului de consolidare a mass-mediei libere, independente și profesionale din Europa Centrală și de Est au elaborat o listă a instituțiilor mass-media de încredere din Belarus, care oferă informații credibile și obiective despre situația din această țară.
 
Tut.by – cel mai popular portal informațional din Belarus, cu peste 2 milioane de vizitatori zilnic, și sursă de informare pentru mai mult de jumătate din utilizatorii de Internet ai țării.
 
Belapan.by – agenție de presă care produce știri în limbile belarusă, rusă și engleză. Instituția de presă este percepută drept o sursă independentă și credibilă, care oferă informații în timp util.
 
Onliner.by – una dintre cele mai populare resurse media online din Belarus, care deja de câțiva ani ocupă a doua poziție după portalul Tut.by în câmpul informațional al țării.
 
Euroradio – post de radio independent și portal de știri care publică materaile jurnalistice preponderent în limba belarusă, dar care are și versiunea rusă a site-ului. Semnalul este difuzat din Varșovia, dar jurnaliștii activează în Minsk.
 
Nasha Niva – publicație periodică editată în prezent doar în format electronic. Promovează cultura și limba belarusă. Ocupă poziția de lider la audiență pe segmentul presei în limba belarusă.
 
Gazetaby.com – cândva ziar, iar acum doar portal web, publicația nu are o redacție fizică, dar reflectă evenimentele-cheie din viața politică, economică și socială a țării.

CityDog.by – revistă ce abordează preponderent viața orașului Minsk. Reflectă problemele orășenilor, subiecte sociale și politice. 

Sursa foto: Tut.by