Eşti aici

Tabloidele rămân a fi cele mai citite ziare în România

14 Iulie 2014
2423 de afişări
Tabloidele sunt în continuare cele mai citite ziare, deși audiența acestora este în scădere, la fel ca în cazul celor mai multe publicații tipărite. Evenimentul zilei și ZF sunt printre puținele publicații care au câștigat cititori, informează paginademedia.ro.

Potrivit celor mai recente date ale Studiului Național de Audiență, (realizat în perioada 04 iunie 2012 - 04 mai 2014), în topul clasamentului se află ziarul Click! cu o medie de 554 mii de cititori în medie pe apariție.

Tabloidul Libertatea ocupă locul secund în topul audienței, acesta fiind citit zilnic de 436 mii de persoane, în medie pe ediție.

Clasamentul celor mai citite ziare în România este continuat de ziarele de sport: Gazeta Sporturilor (324 mii de cititori) și ProSport (339 mii cititori).

Singurele ziare cotidiene centrale, care au câștigat cititori în perioada monitorizată, sunt Evenimentul zilei (+ 4 mii), Ziarul Financiar (+ 2 mii) și Pro Sport (+ 21 mii), în calitate de supliment săptămânal al ZF.

Pe segmentul publicaţiilor quality, Jurnalul Naţional și-a păstrat prima poziție, cu o medie de 169 mii de cititori, în medie pe ediție. Acesta este urmat de Evenimentul Zilei (154 mii de cititori), care a devansat cotidianul Adevărul (141 mii).

Studiul Național de Audiență relevă, de asemenea, că cele mai citite ziare înregistrează și cele mai mari scăderi. Astfel, cei mai mulți cititori au pierdut ziarele Click! (-33 mii), Libertatea (-32 mii) și Jurnalul Național (-18 mii).

Sursa foto: Financiarul