Eşti aici

Treizeci de jurnalişti şi activişti reţinuţi înainte de conferinţa de presă a lui Vladimir Putin

19 Decembrie 2013
1454 de afişări

Aproximativ 30 de jurnaliști și activiști au fost reținuți, joi, 19 decembrie, lângă Centrul Internaţional de Comerţ din Moscova, unde are loc o mare conferinţă de presă a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Printre cei reţinuţi se află jurnalişti şi activişti veniți să-l întrebe pe Putin despre soarta învinuiților din dosarul legat de protestele din Piaţa Bolotnaia de acum un an și jumătate, transmite echomsk.ru. Cei reținuți au fost duşi la Comisariatul din Presnenskoe.

Vladimit Putin ține, joi, o conferință de presă maraton, ca în fiecare an. În cadrul acestui eveniment, el va răspunde unui număr foarte mare de întrebări pe teme diverse, de la politică, la economie și probleme sociale. Sute de jurnaliști străini sunt prezenți, sperând să obțină răspunsuri insolite de la președintele Rusiei. La conferinţa de presă a lui Putin au fost acreditaţi, în total, peste 1.300 de jurnalişti ruși și străini.

Aceștia își scriu instituția media pe care o reprezintă și subiectul pe care vor să-l discute cu Putin pe pancarte, apoi le ridică în aer în vreme ce președintele rus le citește și alege cărui jurnalist vrea să-i acorde o întrebare.

sursa foto: Wikimedia Commons