Eşti aici

Ucraina ar putea interzice intrarea în țară a circa cincizeci de jurnaliști ruși

01 Septembrie 2014
1968 de afişări
Consiliul național pentru televiziune și radio din Ucraina își rezervă dreptul de a interzice intrarea pe teritoriul țării a aproximativ cincizeci de jurnaliști și directori de posturi TV din Rusia. Lista a fost transmisă Serviciului de Securitate al Ucrainei, autoritatea responsabilă pentru luarea unei astfel de decizii, informează portalul mediafreedomwatch.org.

Postul TV Pervîi Kanal este instituţia media cu cei mai mulţi jurnalişti care ar putea avea accesul interzis în Ucraina – zece persoane. Printre ei sunt Konstantin Ernst, directorul general; Iulia Ciumakova, directorul adjunct pentru regiunea de sud; Mihail Leontiev, prezentatorul emisiunilor „Odnako” și „Bolişaia igra”; Ecaterina Andreeva, prezentatoarea emisiunii „Vremea”; Piotr Tolstoi, moderatorul talk-show-ului „Politica” ș.a.

În lista ziariştilor care riscă să le fie interzisă intrarea în țară sunt nume cunoscute de la Compania publică rusă de radio și televiziune (VGTRK), NTV, Rossia-24, Rossia-1, Ren TV, Russia today, Life news, Zvezda, Peterburg 5, RTR-Planeta, TVC.

Printre cei faţă de care ar putea fi aplicate interdicţii se numără scriitorul și jurnalistul Vladimir Soloviov; prezentatorii TV Arcadi Mamontov și Serghei Dorenko; actorul, regizorul și scenaristul Ivan Ohlobîstin.

Majoritatea jurnaliștilor vizaţi sunt de la cele 14 posturi de televiziune ruse interzise în Ucraina, ce urmează să-și suspende retransmisia prin rețelele de cablu publice și cele private, în baza unui ordin emis de ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei.

Acum două săptămâni, presa ucraineană informa, de asemenea, că autoritățile de la Kiev ar putea bloca accesul către unele site-uri rusești ce fac propagandă și dezinformează opinia publică din Ucraina.

Sursa foto: http://4everfab.files.wordpress.com/