Eşti aici

Ucraina a interzis difuzarea filmelor propagandistice rusești la posturile TV

08 Iunie 2015
1426 de afişări
La 4 iunie în Ucraina a intrat în vigoare Legea cu privire la interzicerea difuzării filmelor și a serialelor care conțin propagandă rusească. Sub interdicție intră toate creațiile audiovizuale, ce conțin elemente de "popularizare, agitație, propagandă a oricăror acțiuni ale forțelor de ordine și altor forțe armate, militare sau de securitate" ale statului calificat drept “agresor”. Posturile de televiziune care vor încălca legea vor fi amendate, informează portalul gordonua.com.

Legea “Cu privire la modificarea unor acte legislative pentru a proteja spațiul informațional al audiovizualului din Ucraina” a fost semnată de președintele ucrainean Petro Porosenko la 5 februarie 2015 şi interzice utilizarea oricăror produse audio-video care dăunează securității naționale a Ucrainei.

Pentru a se conforma mai bine noilor prevederi legale, producătorii de conținut televizat în prezent lucrează activ la realizarea creațiilor autohtone. De asemenea, Polonia a acceptat să ofere posturilor de televiziune ucrainene, pentru o plată simbolică, seriale poloneze. Compania publică regională de Radio și Televiziune din Lvov deja se ocupă de adaptarea acestora.

 

Sursa foto: depo.ua