Eşti aici

Un caricaturist suedez, care l-a desenat pe profetul Mahomed cu trupul unui câine, a murit într-un accident rutier. Artistul trăia sub protecția autorităților

04 Octombrie 2021
734 de afişări
Caricaturistul suedez Lars Vilks, care l-a desenat pe profetul Mahomed cu trupul unui câine în 2007, şi-a pierdut viaţa pe 3 octombrie, într-un accident rutier în Suedia, la vârsta de 75 de ani, scrie Adevărul.ro cu referire la AFP.  Poliţia a exclus ipoteza unui act deliberat.

Accidentul mortal în care au fost implicaţi şi doi poliţişti ce asigurau paza lui Vilks s-a petrecut duminică după-amiază pe autostrada E4, în apropierea oraşului Markaryd, când maşina a lovit un camion ce venea din sens opus.

Ambele vehicule au luat foc ca urmare a coliziunii, transmite Agerpres. Potrivit cotidianului Expressen, maşina de Poliţie, nemarcată și care rula cu viteză, a trecut peste o bară de protecţie dintr-un motiv încă nedeterminat şi a lovit apoi camionul. Şoferul camionului a fost spitalizat, iar cei doi poliţişti au murit. 

După caricatura făcută profetului Mohamed, care era întruchipat într-un corp de câine, în anul 2007, Lars Vilks a trăit aproape neîntrerupt sub protecţie şi paza Poliţiei din cauza numeroaselor ameninţări şi atacuri din partea islamiştilor. „Face obiectul unei anchete ca orice accident rutier. Întrucât sunt implicaţi doi ofiţeri de poliţie, o anchetă a fost, de asemenea, încredinţată unei secţii a Parchetului, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Poliţiei locale. Întrebat despre posibile elemente care să sugereze o altă pistă decât cea a unui accident rutier, acesta a dat un răspuns negativ. „Ancheta ar fi direcţionată diferit dacă acesta ar fi fost cazul, a declarat el.

Caricaturistul Lars Vilks. Sursa foto: Profimedia Images