Eşti aici

Un jurnalist filipinez a fost asasinat în timp ce investiga o campanie de antidroguri din țara sa

09 Decembrie 2021
453 de afişări
Un jurnalist filipinez, care a relatat pentru o agenţie internaţională de presă despre campania de combatere a drogurilor lansată de către preşedintele Rodrigo Duterte, a fost împuşcat mortal în estul statului asiatic, a anunţat joi, 9 decembrie, poliţia locală, scrie stirileprotv.ro
În vârstă de 58 de ani, Jesus Malabanan a fost împuşcat în cap şi declarat decedat, miercuri seară, la sosirea la spitalul din Calbayog, oraş aflat la 482 de kilometri de Manila.

Malabanan era reporter pentru un cotidian filipinez de limbă engleză şi pentru o televiziune de ştiri din Manila. De asemenea, el era corespondent local pentru agenţia de presă Reuters, care în 2018 a câştigat Premiul Pulitzer, categoria reportaj internaţional, pentru relatarea neobosită care a expus campania de ucideri brutale din spatele războiului contra drogurilor al preşedintelui Rodrigo Duterte″⁣.

Jurnalistul se uita la televizor într-un mic magazin deţinut de familia sa în Calbayog atunci când a fost împuşcat de un bărbat neidentificat, care ulterior a fugit cu o motocicletă condusă de un alt suspect, conform poliţiei. Colegii lui Jesus Malabanan au declarat că acesta primise ameninţări cu moartea.

„Jesus a ajutat mult Reuters cu relatări despre războiul contra drogurilor″⁣, a spus Manny Mogato, fost corespondent al agenţiei de presă Reuters şi membru al echipei care a câştigat Premiul Pulitzer în urmă cu trei ani.

Malabanan este al 22-lea jurnalist ucis în Filipine după ce Rodrigo Duterte a devenit preşedinte, în 2016, potrivit unui bilanţ publicat de Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din ţara asiatică.