Eşti aici

Videoclipul cu execuția ziaristului american James Foley a fost retras de pe YouTube și Twitter

22 August 2014
3014 afişări
Platformele YouTube și Twitter au retras fotografiile și videoclipurile cu execuția barbară a ziaristului american James Foley, postate online de jihadiștii extremiști din Statul Islamic, pe motiv că materialele contravin politicilor care le promovează, relatează AFP, citat de agerpres.ro.

Dick Costolo, directorul general al rețelei Twitter, a scris în legătură cu acest caz că administratorii platformei “sunt pe cale de a identifica și suspenda conturile care au legătură cu acest videoclip extrem de crud”.

Și platforma YouTube a retras videoclipul intitulat “Mesaj către America”, conformându-se astfel politicii sale care stipulează că va fi înlăturat „orice conținut violent destinat să șocheze”.

Măsurile au scopul de a promova libertatea de expresie a abonaților lor.

După difuzarea pe internet a imaginilor cu decapitarea lui James Foley de către un jihadist din Statul islamic, Scotland Yardul din Marea Britanie a emis un comunicat de presă, în care a amintit că vizionarea, descărcarea sau difuzarea conținuturilor extremiste de pe internet este ilegală. „Vizionarea, descărcarea sau difuzarea de material extremist în Regatul Unit constituie infracțiune conform legii privind combaterea terorismului”, se spune în comunicat.

Potrivit Agerpres, mai mulți ziariști au solicitat utilizatorilor Twitter să difuzeze materialele de teren ale reporterului în schimbul vizionării videoclipului cu execuția lui Foley.

Sursa foto: AGERPRES