Eşti aici

Două echipe de jurnaliști agresate sub ochii polițiștilor care nu au intervenit

28 Iulie 2015
Două echipe de jurnaliști agresate sub ochii polițiștilor care nu au intervenit
Republica Moldova
Moldova
Polițistul: “Ce-ați căutat aici? La ora asta? Nu aveți voie aici. (…) Mergeți afară…”
Română
Echipa postului Jurnal TV și cea a portalului de știri Omega au fost agresate vineri seara, 24 iulie, în apropierea locuinței prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, în timp ce filmau o acțiune de protest.

Potrivit jurnal.md, echipa Jurnal TV s-a apropiat să filmeze “discuțiile pe tonuri ridicate” ce au apărut între protestatari și un grup de bărbaţi îmbrăcaţi în civil. “În acel moment, unul dintre indivizi a lovit reporteriţa Jurnal TV peste mâna în care ţinea microfonul. Un alt tip l-a lovit puternic în zona inimii, cu pumnul, pe operatorul Jurnal TV, iar camera a căzut”.

În aceeași seară, echipa portalului Omega a fost agresată în timp ce încerca să filmeze în curtea blocului în care locuiește Vladimir Plahotniuc. În secvența video publicată pe omg.md, operatorul de la Omega menționează că în timpul încăierării “i-a fost distrusă camera de filmat”.

Precizăm că ambele incidente au avut loc în prezența poliției, care, în opinia martorilor oculari, nu a intervenit și nici nu i-a reținut pe agresori.

 

Inamicii presei