Eşti aici

Igor Dodon

11 Noiembrie 2016
Igor Dodon
candidatul PSRM la funcția de Președinte al R. Moldova
Moldova
„Stați acolo, serviți ceai și не дергайтесь!”
Română
Candidatul PSRM, Igor Dodon, în cadrul dezbaterii electorale din 10 noiembrie 2016 de la PRO TV, a primit câteva întrebări din partea Directorului Radio Europa Libera din Chișinău, Vasile Botnaru. În loc de răspuns, Igor Dodon a recurs la ofense: „Stați acolo, serviți ceai și не дергайтесь!”, a încercat el să închidă gura jurnalistului.

Expertul media, Petru Macovei și jurista Tatiana Puiu au calificat acest comportament drept „scandalos și bădărănesc”, care „încalcă prevederile constituționale”.

Petru Macovei: „Este un comportament scandalos şi bădărănesc care îl caracterizează perfect pe acest candidat. Intuiesc că o eventuală alegere a acestuia în funcția de Președinte va însemna că toți cei care se "râpâie" vor trebui să stea cuminți în banca lor şi să nu exprime alte opinii. Este descalificant ca un om care pretinde să fie şef al statului să comunice în felul acesta cu un jurnalist, dar şi cu oricare alt cetățean”.

Tatiana Puiu: „Chiar dacă jurnaliștii adresează uneori întrebări incomode, este regretabil că unii candidați la funcția de Președinte reacționează în așa mod. Fiecare cetățean, mai ales jurnaliștii, au dreptul să adreseze întrebări pentru a afla informații de interes public din prima sursă. Faptul că unii candidați reacționează în așa mod denotă un comportament ce încalcă prevederile constituționale.”
 
 

Inamicii presei