Eşti aici

Vladimir Voronin

27 Martie 2014
Vladimir Voronin
Ex-președinte al RM, deputat, președinte PCRM
Moldova
”Nu-ţi răspund la întrebări până ce nu veţi face regulă acolo la Moldova 1. Dar noi vom face mai repede decât voi regulă, că aşa nu se poate”
Română

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, solicitat să comenteze dosarul pe numele deputatului comunist Grigore Petrenco: ”Eu nu ştiu voi de ce nu vă pricepeţi. Adică vă pricepeţi, dar sunteţi sub jugul celor care vă plăteşte, sunteţi sub dânşii şi sunteţi obligaţi să vorbiţi ceea ce le place lor, nu ceea ce este în realitate. Jurnalistica moldovenescă este vândută toată, de la papuci şi până la coafură. Dar asta e altă problemă”.
 
Fiind solicitat de un jurnalist de la Moldova 1 să comenteze un alt subiect, Vladimir Voronin a răspuns: ”Dar de ce Moldova 1, fiind finanţată de stat, nu invită opoziţia la emisiuni? De ce îl ţineţi pe aista, buricul pământului, pe Nantoi acolo? (...) Numai la Bon Soir (n.r. emisiunea Bună Seara) ne-au invitat şi atunci când am ridicat scandal în Parlament, două sâmbete în urmă. Aşa că nu-ţi răspund la întrebări până ce nu veţi face regulă acolo la Moldova 1. Dar noi vom face mai repede decât voi regulă, că aşa nu se poate. Sunteţi finanţaţi de stat, de buget, de noi de toţi nalogoplatelşciki (n.r. plătitori de impozite) şi voi (...) Nu ne invită nimeni, dragul meu. Du-te la nacialnici (n.r. şefi) şi le arată ceea ce ţi-am spus eu ţie. Ai cameră aici? Iaca du-te imediat şi-i spune. Şi pe urmă nacialnicului tău să nu-i pară rău. Să fie cuminte, să facă ceea ce e scris în lege, dar nu ceea ce îl duce pe dânsul capul şi ce-i indică cineva din Partidul Liberal Democrat. Noi ştim totul”.

Inamicii presei