Eşti aici

Reprezentantul pazei de corp al deputatului Vlad Filat

30 Iulie 2015
Reprezentantul pazei de corp al deputatului Vlad Filat
Parlamentul Republicii Moldova
Moldova
“Dacă mai îndrepți obiectivul spre Vlad Filat îți voi rupe degetele, pentru că îi încalci intimitatea și îl încurci să lucreze!”
Română
Fotojurnalistul Constantin Grigoriță a declarat pentru Media Azi că un reprezentant al pazei de corp al deputatului Vlad Filat l-a amenințat, joi, în timp ce fotografia în sediul Parlamentului. “Mi-a spus că îmi va rupe degetele dacă îmi mai îndrept obiectivul spre Vlad Filat, deoarece i-aș încalcă intimitatea și i-aș încurca să lucreze”. Potrivit lui Grigoriță, incidentul s-ar fi produs în timp ce jurnaliștilor li s-a permis să intre în sala de ședințe pentru filmări protocolare. “Aș vrea să știu de când sala de ședințe a Parlamentului este spațiul intim al unui deputat?”, s-a întrebat fotoreporterul.
 
Liliana Anghel, șefa Serviciului de presă al Parlamentului, pe care am contactat-o pentru a  afla detalii despre acest incident, ne-a spus că nu poate comenta pentru că nu a fost martoră la cele întâmplate.
 
Igor Moraru, reprezentant al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), ne-a informat că în cazul în care jurnalistul consideră că i-a fost lezat dreptul de a-și exercita meseria, ori a fost bruscat, intimidat etc., poate adresa către SPPS o plângere, prin care să solicite examinarea problemei. Cererea sa va fi neapărat examinată și, în cazul în care reprezentantul pazei va fi găsit vinovat, acesta va fi sancționat.

 

În foto: Reprezentantul pazei de corp l-a acostat pe Igor Vrabie, fotograf de la Agora.md. Imagine de Constantin Grigoriță
 

Inamicii presei