Eşti aici

Ucraina a interzis intrarea în țară a 35 de jurnaliști ruși

12 Septembrie 2014
1768 de afişări
Ucraina a interzis intrarea în țară a 35 de jurnaliști și directori de posturi TV din Rusia, care dezinformează şi manipulează opinia publică referitor la evenimentele din Ucraina, a declarat Iuri Artemenko, preşedintele Consiliului Naţional de Televiziune şi Radiodifuziune din Ucraina, în cadrul unui briefing de presă, informează ukrinform.ua.

Oficialul a refuzat să dea numele jurnaliștilor ruși care au accesul interzis pe teritoriul Ucrainei, menționând că acest lucru ține de competența Serviciului de Securitate.

Amintim că acum două săptămâni, Consiliul național pentru televiziune și radio din Ucraina a transmis Serviciului de Securitate al Ucrainei o listă cu 49 de nume de jurnaliști și directori de posturi TV din Rusia, faţă de care ar putea fi aplicate interdicţii.

Potrivit aceleiași surse, recent, justiţia ucraineană a interzis difuzarea în Ucraina a 15 posturi de televiziune ruse, printre care Pervîi Kanal, Rossia 24, Russia Today, RBK-TV şi Life News, RTR Planeta, NTV Mir, TVCI, Rossia 1, Istoria, Petersburg 5, REN TV, Zvezda, TNT şi postul privat pro-Kremlin NTV.

Ministerul rus de Externe acuză Kievul că încearcă să limiteze libertatea de exprimare. “Partea rusă condamnă aceste măsuri discriminatorii și așteaptă ca comunitatea internațională și organizațiile din domeniu să dea o apreciere acțiunilor forțelor de securitate ucrainene, care încalcă drepturile omului, inclusiv dreptul la libertatea de exprimare”, se spune într-un comunicat de presă, publicat astăzi pe pagina electronică a Ministerului rus de Externe.

În foto: Iuri Artemenko, preşedintele Consiliului Naţional de Televiziune şi Radiodifuziune din Ucraina
Sursa foto: http://photo.ukrinform.ua